Chocotan projekti sekä loppukesäinen babyboom!


Chocolate tanien kasvatusprojekti (josta toivottavasti muutaman vuoden sisällä muuttu chocolate ottereiden kasvatusprojektiksi ;) )on kickstartattu talvella, kolmen Englannintuonnin voimilla. Yksi chocolate tan uros, yksi chocolate tan naaras, sekä yksi self chocolate naaras tuli starttitriona... Valitettavasti alkutaipale ei ollut meille helppoa, ja nuori, heikkona tullut chocotan naaras jonka nimesin Gwendolineksi lähetettiin paremmille porkkanamaille, ja Eviran avauksesta selvisi että hänellä oli aivokuume. Self naaraalle oli tarkoitus löytää joku muu uros kuin oma, ja sitten nämä choc tanit yhdistää keskenään. Tietenkään mikään ei mene suunnitelman mukaisesti, joten päätin sitten yhdistää oman uroksen Tauben, sekä self naaraan Friduliinan, Friduliinan painavan iän takia. Vahvistuksia projektiin löytyi Habanero's marsulasta, kahden muhkean black tan naaraan voimin. Black tan tytöt Bönanin ja Javan yhdistin myös Taube-choco tan urokseeni, joten hänellä on tällähetkellä kokonainen haaremi hoivassaansa. Kuitenkin yksikään ei ole tuntunut vielä tiinehtyvän... Kalenterin mukaan Friduliinan ensimmäiset 70 päivää olisi purkissa jo seuraavalla viikolla... ja hän vaikuttaa edelleen tyhjältä. Toivon vielä hartaasti että hän tulisi tineeksi, vaikkakin tuntuukin siltä että jostain syystä nyt ei vaan tiinehdy. Friduliina on todella kivan näköinen self choco, kivat korvat, harvinaisen tasainen väri, rauhallinen luonne. Tyypissä olisi parantamisen varaa... mutta jos nyt ensin edes saisin maailmaan niitä oikean värisiä niin voisi sitä tyyppiäkin ryhtyä pikkuhiljaa jalostamaan. Noh, kuitenkin. Tällä hetkellä on siis yhdistettynä kolme naarasta uroksen kanssa, joten toivottavasti sitten myöhemmin kesällä tulisi se babyboom! Hyväksi emäksi todistettu rakas pieni self p.e. golden Eple pääsee lemmenlomalle kasvattajakaverini luokse, ja odotettavissa olisi golden sekä golden roan marsuvauvoja. Marsuvauva kuume on kova! Ja Chocomarsuja olen odottanut vuosia, joten pidetään kaikki peukut pystyssä että sieltä syntyykin jotain :) Kuvassa nonself chocolate tan Brotherhood Cavies Tiberius, eli tutummin Taubert tai Taube sekä self chocolate Wilfreda, eli tutummin Friduliina


UUTISET