Tetra & Olivia


O-poikueesta kotiin jää molemmat pienet tytöt, jotka saivat lempinimekseen Tetra & Olivia (kuvassa Olivia vasemmalla ja Tetra oikealla). Nitro-veli etsii siis uutta kotia. Olen yrittänyt kovasti verrata pentuja keskenään ja miettiä kenellä olisi parhaimmat kuviot ja värit seuraavaa sukupolvea varten, mutta hyvien ja huonojen ominaisuuksien vertaaminen ei ollutkaan niin helppoa... varsinkin näin samannäköisten yksilöiden kanssa. Tetralla hieman ylikuvioutuneet kasvot, mutta hienot peaspotit ja hyvin väriä sisävarpaisiin asti. Olivialla hieman pyöreämpi pää, parempi kuvionnin väri, mutta itse kuvio on ehkä vähän huonompi. Olivialla myös pikkuruiset korvavekin alut, joten ei tietenkään olisi jalostuksellisesti fiksua käyttää, mutta toivon hartaasti tuurin olevan minun puolellani. Syy molempien tyttöjen pitoon on myös ihan vain siksi että ehkä pääsisin paremmin oppimaan tan-kuvion periytymisestä jos yhdistäisin ne samalle urokselle ja pääsisin näkemään miten erillaista (tai samanlaista) lopputulosta siitä syntyisi. Huonon tuurin marsujen tiinehtyvyyden ja yllättävien kuolemien takia tähän asti antaa tietenkin myös syyn pitää kaksi ihan vain siksi jos tuuri kääntyisi taas takaisin huonompaan suuntaan... No, mutta tällähetkellä pidetään peukkuja pystyssä ja iloitaan näiden pikkumarsujen menoa ^_^


UUTISET