Pentustatistiikkaa 2019


Vuoden 2019 Pentustatistiikkaa! Vuonna 2019 meidän marsulassa syntyi 17 poikuetta, enemmän kuin ikinä aikaisemmin, ja kasvattajan makuunkin liian monta. Nämä poikueet ovat numerosarjassa 44-60 ja saivat aakkoset N-B. Vaikkakin poikuekohtaisia ongelmia on ollut, niin kasvattaja iloitsee sitä, että tiineyskomplikaatioihin ei kuollut yhtäkään naarasta! Suurin poikue: 6 pentua Pienin poikue: 2 pentua Poikasia yhteensä: 67 Sukupuolijakauma: Naaraita: 42 Uroksia: 23 Ei ylösmerkattu: 2 Näistä pennuista luovutusikäisesti asti kasvaneita: 58 Kuolleena syntyneitä: 5 Hätälopetettu: 4 (1 heikko poikanen, 3 omphalocele)

Kasvatusvuosia tuli myös kesällä täyteen peräti 10, vuonna 2009 syntyi ensimmäinen poikue, jonka jälkeen kasvatus on jatkunut tähän päivään. Tänään aamulla sain myös iloita pieniä marsuvauvoja, jotka ovat 7 sukupolvi omakasvatteja, ihan sinne ensimmäiseen poikueeseen saakka! Vaikkakin kasvattamani rotu on vaihtunut tässä vuosien varrella, on oma rakas ”linja” pysynyt mukana, lemmikkimarsuina <3 Vuoden 2020 tavoitteina jatkaa ihanien suklaamarsujen parissa mutta vähän vähentää marsumäärää hieman sopivammaksi. Hetkellisesti on määrä ollut vähän isompi, Tanskantuontimarsujen takia. Horisontissa mahdollisesti myös häämöttää kasvattajanimen hakeminen, kunhan vaan löytäisin jalostussuunnitelman kirjoittamiseen aikaa. Onnellista ja marsurikasta vuotta 2020 kaikille marsuihmisille, tutuille ja kavereille! <3 T. Caro ja marsut


UUTISET