top of page

Myyntiehdot

Harkitsemisen arvoista

Ostajan tulee hyväksyä myyntiehdot

  • Marsun ostajalta vaaditaan täysi-ikäisyyttä. Alaikäisellä on oltava vanhempien lupa marsun hankintaan, ja toivoisin että yhteydenoton tekee aikuinen ihminen. Lemmikkieläimen huolenpito, oikean ravinnon takaaminen, eläinlääkärille tarpeessa vieminen jne on aina aikuisen ihmisen vastuulla.

  • En myy marsuja yksineläjäksi. Sosiaalinen kanssakäyminen oman lajinsa kanssa on marsuille elintärkeätä.

  • Marsut myydään rakastaviin, vastuuntuntoisiin ja oikeanlaista hoitoa tarjoaviin koteihin, kerrothan siksi yhteydenottohetkellä itsestäsi ja millaisen kodin voisit marsuilleni tarjota.

  • Jos sinulla on aikomusta käyttää marsua kasvatukseen haluan tietää asista ennen kaupankäyntiä. Kaikki marsut eivät sovellu kasvatukseen, ja on tärkeätä puhua avoimesti marsujen hyvistä ja huonoista puolista. En myy marsuja kasvatukseen jossa ei ole selkeitä tavoitteita.

  • Marsun sairastuessa vakavasti, tai näyttäessä oireita jotka mahdollisesti ovat periytyvä haluan tietää asiasta. Tämä on tärkeätä kasvatustyötä ajatellen. On myös suotavaa ilmoittaa marsun poismenosta.

  • Ostaja sitoutuu ilmoittamaan jos hänelle ilmenee mahdollisia pitovaikeuksia tai hän aikoo luopua eläimestä.

Miltä elämäsi näyttää tulevina vuosina?

Marsujen odotettu elinikä on 4-7 vuotta, ja on tärkeätä että olet miettinyt läpi että näinä vuosina tulee olemaan tarpeeksi tilaa ja aikaa marsuille.

Onko riittävästi kiinnostusta?

Eläimen omistaminen harvoin päättyy hyvin jos ei ole riittävästi kiinnostusta lajiin ja sen tarpeisiin. Marsu ansaitsee kaiken sinun kiinnostuksesi sekä sitoutumisesi  marsun koko eliniän ajaksi, eikä vain aluksi kun marsu on "uusi ja jännittävä".

Onko teidän perheessä allergiaa?

Valitettavasti marsut hilseilee runsaasti ja marsuista lähtee paljon karvaa. Pelkän marsun lisäksi marsunpitoon kuuluu myös heinä sekä heinänpöly, ja usein myös kutterinpuru. Nämä kaikki yhdessä ovat helposti allergisoivia, ja pelkkä heinä-allergia voi jo olla ongelmallista marsunomistajana. Olisi viisasta poissulkea mahdolliset allergiat ennen marsujen hankintaa, ja pelata varman puolelle.

Onko marsujen kuluihin tarpeeksi rahaa?

Marsunpito itsessään ei ole hirveän kallista hupia, tavaroitakin voi ostaa käytettyinä, ja lemmikkieläimen ostohinta on eliniänsä suhteen aika pieni. Pitää kuitenkin osata varautua yllättäviinkiin menoihin, sillä esimerkiksi eläinlääkärikulut maksavat moninkertaisesti marsun ostohinnan. Eläinlääkärinkäynnit voivat maksaa muutamista kympeistä satoihin euroihin, joten on hyvä ennakoida ja säästää huonon päivän varalle rahaa.

Demelza Robins ♡__#marsu #marsvin #guine
Grävlingen ♡__#marsu #marsvin #cavy #bab
Break A Leg_Chocolate tan boar_DOB 1.2.j
bottom of page